Reklama
  • Piątek, 4 listopada 2016 (13:05)

    Aromatyczna konfitura z pigwy

Składniki: ● 1 kg pigwy ● 1 kg cukru ● 6 goździków ● 1 łyżeczka soku z cytryny.

1 Owoce pigwy obierz ze skórki i pokrój w niewielkie cząstki. Zasyp cukrem i zostaw na kilka godzin.

2 Jeśli po tym czasie pigwa nie puści dostatecznie dużo soku, dolej szklankę wody. Dodaj goździki.

Reklama

3 Całość przełóż do garnka i gotuj na wolnym ogniu ok. godziny.

4 Gdy konfitura ściemnieje, dodaj łyżeczkę soku z cytryny i duś ok. 15 min. Przełóż do słoików i zapasteryzuj.

Takie jest życie

Zobacz również

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.