Reklama
  • Środa, 2 listopada 2016 (10:05)

    Aromatyczne pomidory w słoikach na zimę

Dojrzałe, mięsiste pomidory umyj, sparz wrzątkiem i obierz ze skórki. Przekrój na pół i wytnij twarde części. Bazylię o dużych listkach przepłucz i posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę.

Pomidory, bazylię i czosnek włóż do miski, dodaj wegetę i wymieszaj. Tak przygotowane pomidory nakładaj do słoików. Gotowe słoiki musisz teraz zapasteryzować – do dużego garnka wyłożonego ściereczką na dnie nalej wody i włóż słoiki (nakrętki powinny wystawać z wody).

Reklama

Gotuj przez około 40 minut. Odstaw do przestygnięcia do góry dnem.

Na żywo

Zobacz również

  • • 4 kg małych jabłek • 1/2–1 kg jarzębiny • kilkanaście ziaren ziela angielskiego i pieprzu kolorowego • 1 laska cynamonu połamana na kawałki • 1 gwiazdka anyżu • kilka jagód jałowca • 5 listków... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.