Reklama
  • Poniedziałek, 3 października 2016 (14:01)

    Buraczki w zalewie

Składniki: 2 kg buraczków • zalewa: 1 litr wody • szklanka octu 6 proc. • łyżka soli • 3 łyżki cukru.

1. Ugotuj buraczki w łupinkach do miękkości. Po ugotowaniu przelej buraki na durszlaku zimną wodą i zostaw do przestygnięcia, skórka zejdzie sama, wystarczy odciąć korzonki.

Reklama

2. Buraczki możesz zetrzeć na grubej tarce lub dowolnie pokroić, a jeśli są małe, zostaw w całości. Ułóż je w wyparzonych słoikach. Zalewę zagotuj i gorącą napełniaj słoiki. Pasteryzuj przez 20 minut, następnie ustaw słoiki do góry dnem i pozostaw do ostygnięcia.

Olivia

Zobacz również

  • Dojrzałe, mięsiste pomidory umyj, sparz wrzątkiem i obierz ze skórki. Przekrój na pół i wytnij twarde części. Bazylię o dużych listkach przepłucz i posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę.... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.