Reklama
  • Środa, 30 listopada 2016 (13:05)

    Kiszone cytryny

• 2 i 1/2 kg cytrusów (cytryn, pomarańczy, limonek, grapefruita) • 200 g wędzonej soli • słój 4-litrowy

Cytryny przekrój wzdłuż na pół, ugnieć drewnianą łyżką. Całość zasyp solą i zakręć. Obserwuj, jak z czasem oddają soki.

Reklama

Wskazówki: Najbardziej wartościowe pod względem kulinarnym są soki z kiszonych cytrusów, które świetnie sprawdzają się z wszelkimi kaszami.

Kiszone cytryny możesz też wykorzystać we wszystkich przepisach, w których występuje sok lub skórka z cytryny.

Show

Zobacz również

  • • 4 kg małych jabłek • 1/2–1 kg jarzębiny • kilkanaście ziaren ziela angielskiego i pieprzu kolorowego • 1 laska cynamonu połamana na kawałki • 1 gwiazdka anyżu • kilka jagód jałowca • 5 listków... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.