Reklama
  • Środa, 30 listopada 2016 (13:05)

    Kiszone cytryny

• 2 i 1/2 kg cytrusów (cytryn, pomarańczy, limonek, grapefruita) • 200 g wędzonej soli • słój 4-litrowy

Cytryny przekrój wzdłuż na pół, ugnieć drewnianą łyżką. Całość zasyp solą i zakręć. Obserwuj, jak z czasem oddają soki.

Reklama

Wskazówki: Najbardziej wartościowe pod względem kulinarnym są soki z kiszonych cytrusów, które świetnie sprawdzają się z wszelkimi kaszami.

Kiszone cytryny możesz też wykorzystać we wszystkich przepisach, w których występuje sok lub skórka z cytryny.

Show

Zobacz również

  • Składniki: 0,5 kg papryki , 3 ząbki czosnku, szklanka octu winnego, po łyżeczce gorczycy, soli i ziół prowansalskich, 2 łyżki cukru, papryczka chili, 3 cebule, 3 liście laurowe. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.