Reklama
  • Wtorek, 3 stycznia (13:05)

    Konfitura z żurawiny

Składniki: 50 dag żurawin, 1 kg jabłek, 30 dag cukru.

Przygotowanie: jabłka obierz i pokrój na małe kawałki lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Żurawinę przełóż do rondla, wsyp cukier i zagotuj. Do gorącej masy dodaj jabłka i gotuj przez 20 minut, na małym ogniu, aż konfitura stanie się szklista.

Garnek z szerokim dnem wyłóż ręcznikiem. Ułóż słoiki jeden obok drugiego i nalej wrzątku do 3/4 ich wysokości. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz gaz i gotuj około 20 minut. Po tym czasie wyjmij słoiki i odstaw do całkowitego wystudzenia.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.