Reklama
  • Środa, 16 listopada 2016 (08:00)

    Papryczki na ostro

Składniki: 0,5 kg papryki , 3 ząbki czosnku, szklanka octu winnego, po łyżeczce gorczycy, soli i ziół prowansalskich, 2 łyżki cukru, papryczka chili, 3 cebule, 3 liście laurowe.

Ocet zagotuj z posiekanym czosnkiem, gorczycą, liśćmi laurowymi, papryczką chili, cukrem i solą. Słoik wyparz, ułóż w nim pokrojone w kostkę papryki i posiekane cebule.

Reklama

Całość oprósz ziołami i zalej gorącą marynatą. Zakręć weki i odwróć dnem do góry na ok. 10 minut.

Na żywo

Zobacz również

  • • 2 i 1/2 kg cytrusów (cytryn, pomarańczy, limonek, grapefruita) • 200 g wędzonej soli • słój 4-litrowy więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.