Reklama
  • Środa, 16 listopada 2016 (08:00)

    Papryczki na ostro

Składniki: 0,5 kg papryki , 3 ząbki czosnku, szklanka octu winnego, po łyżeczce gorczycy, soli i ziół prowansalskich, 2 łyżki cukru, papryczka chili, 3 cebule, 3 liście laurowe.

Ocet zagotuj z posiekanym czosnkiem, gorczycą, liśćmi laurowymi, papryczką chili, cukrem i solą. Słoik wyparz, ułóż w nim pokrojone w kostkę papryki i posiekane cebule.

Reklama

Całość oprósz ziołami i zalej gorącą marynatą. Zakręć weki i odwróć dnem do góry na ok. 10 minut.

Na żywo

Zobacz również

  • • 4 kg małych jabłek • 1/2–1 kg jarzębiny • kilkanaście ziaren ziela angielskiego i pieprzu kolorowego • 1 laska cynamonu połamana na kawałki • 1 gwiazdka anyżu • kilka jagód jałowca • 5 listków... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.