Reklama
  • Poniedziałek, 3 października 2016 (14:01)

    Papryka w miodzie

✓ Składniki: 10 dużych czerwonych papryk • po szklance octu i cukru • 8 szklanek wody • 2 łyżki soli • 4 łyżki miodu • 10 ziaren ziela angielskiego • 6 liści laurowych • biała gorczyca • oliwa

Długość pasteryzacji zależy m.in. od wielkości słoika. Półlitrowy potrzebuje 20 minut, litrowy – 25.

Reklama

1. Papryki umyj, osusz, oczyść z gniazd. Pokrój na ćwiartki, każdą ćwiartkę na 3 części. Na dno słoików wsyp po pół łyżeczki gorczycy, ułóż paprykę.

2. Składniki zalewy wlej do garnka, zagotuj. Gotuj 5 minut. Przelej do słoików, na koniec do każdego dodaj po łyżce oliwy. Zakręć i odstaw w ciemne miejsce. Na drugi dzień pasteryzuj ok. 10 minut.

Olivia

Zobacz również

  • Składniki: 1,5 kg żółtej cebuli, po łyżce oleju i klarowanego masła, 1 łyżka octu winnego (jasnego) , 125 ml wytrawnego białego wina, 1 łyżka cukru trzcinowego, sól, biały lub czarny pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.